„Imádkozom, hogy legalább a felesége túlélje a tragédiát“ – az elhunyt államtitkárt gyászolják a politikusok

2020. július 26. - 08:24 | Belföld

A politikusok és politikai pártok őszinte részvétüket fejezik ki Vladimír Dolinay, a kulturális minisztérium balesetben elhunyt államtitkára családjának és közeli kollégáinak.

„Imádkozom, hogy legalább a felesége túlélje a tragédiát“ – az elhunyt államtitkárt gyászolják a politikusok
Fotó: HaZZ/Facebook

A tragikus eset szombaton délután történt, az autóban utazott Dolinay felesége, valamint két és fél éves fiuk is. A kulturális államtitkár nem élte túl a balesetet, feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórhába. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, halálokozás és testi sértés ügyében indítottak vizsgálatot.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök alázattól és határozottságtól sugárzó emberként jellemezte Dolinayt.

„Pontosan ilyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie minden jó politikusnak“

– írta közösségi oldalán a kormányfő.

Őszinte részvétét fejezte ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök is.

„Imádkozom, hogy legalább a felesége túlélje a tragédiát, és gondoskodhasson két és fél éves gyermekükről. Így megy tönkre egy család egyetlen másodperc alatt, amire teljesen igazságtalanul fizetett rá egy rendes ember és a családja“

– jegyezte meg Kollár.

Veronika Remišová (Za ľudí) elmondása szerint kellemes, jó, nagyszívű és gondoskodó emberként ismerte Dolinayt.

„Gondoskodott a tagokról, a barátokról, a külföldön élő szlovákiaiak közösségéről. A kollégákkal sosem feledjük az elszántságát és kitartását a szlovákiai közügyek fejlesztése terén“

– tette hozzá Remišová.

Őszinte részvétét fejezte ki továbbá az egész parlament, az OĽaNO, a Za ľudí és a Smer párt, Peter Pellegrini egykori kormányfő, valamint Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Az SaS párt a közösségi oldalán feketére változtatta a profilképét.

Dolinayt július 1-jén nevezték ki a funkciójába. Előtte megyei politikusként ténykedett és Pozsony-Ligetfalu városi képviselője volt.


TASR/para