IMAX-kamerákkal rögzítették Adele legújabb videoklipjét

2015. október 27. - 15:57 | Tech

Az utóbbi időkben napvilágott zenei videóklipekben rengetegszer találkozhattunk már a legújabb filmes technológiákkal, azonban eddig még egyetlen olyan klip sem volt elérhető, melyet IMAX-kamerákkal rögzítettek volna – írja a 24.hu.

IMAX-kamerákkal rögzítették Adele legújabb videoklipjét
-illusztráció-

Most azonban kijött Adele legújabb videója, mely a Hello című vadonatúj számhoz készült, és amely a világ első IMAX-kamerákkal felvett zenei videóklipje.

A Hello-t az a Xavier Dolan rendezte és vágta, akinek igen komoly mozifilmes tapasztalata van, és aki nagyon is tudja, hogy hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni a normál kameráknál jelentősen nagyobb felbontást biztosító IMAX-kamerákat. Ilyen, akár 18K felbontásra is képes kamerákat használtak egyébként a nagysikerű Interstellar (Csillagok között), illetve a mozikba hamarosan megérkező Star Wars: The Force Awakens (Csillagok háborúja: Az ébredő erő) forgatása során is.

Kár, hogy a YouTube-re felkerült Hello maximum csak 1920×1080 pixeles Full HD felbontásban nézhető meg, noha a népszerű közösségi videószolgáltatásban jó ideje már Ultra HD 4K videók is megtekinthetők. Adele vadonatúj, többek közt a Hello-t is tartalmazó albuma, a “25” november 20-án jelenik meg. És akkor íme a világelső IMAX-kamerás videóklip:

24.hu

Címkék: videoklip, Adele