Íme az idei Monitor tesztjei – ön megbirkózna vele?

2023. március 23. - 13:19 | Belföld

Szerdán került sor a kilencedikes diákok és a nyolcosztályos gimnáziumok negyedikeseinek tesztelésére a szlovákiai alapiskolákban. A Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) közzétette a tesztlapokat, amelyekkel meg kellett birkózniuk a tanulóknak.

A feladatlapok magyar nyelvből és irodalomból (1-10.), valamint matematikából (11-21.) - további képekért kattints a fotóra!

Több mint 46 ezer diák képességeit mérték fel tegnap a Tesztelés T9, úgynevezett Monitor keretén belül matematikából, szlovák, illetve a magyar tannyelvű alapiskolákban magyar nyelvből. A tesztelés eredményétől függően a kilencedikes diákok akár felvételi vizsga nélkül is felvételt nyerhetnek középiskolákba.

A magyar tannyelvű alapiskolák diákjai csütörtökön a szlovák nyelv és szlovák irodalomból készült tesztet töltötték ki, szerdán matematikából, valamint magyar nyelvből és magyar irodalomból mérték fel a tudásszintjüket.

A tesztelést a NÚCEM bonyolítja le. Azok a diákok, akik betegség miatt vagy más okból nem tudták megírni a teszteket, április 16-án és 17-én fognak vizsgázni.

Azok a diákok, akik betegség miatt vagy más okból nem tudják megírni a teszteket, április 4-én és 5-én fognak vizsgázni.


(TASR/NUCEM)