Íme, a fűtőszőnyeg 10 óriási előnye

2022. június 4. - 11:41 | Tech

Most kiderül, miért érdemes befektetni egy ilyen darabra. Kevesen vannak tisztában a fűtőszőnyeg előnyeivel, pedig modern, gyors és praktikus megoldásról van szó. Most bemutatjuk, miért érdemes ezt a fűtési módot választani!

Íme, a fűtőszőnyeg 10 óriási előnye

1. A fűtőszőnyeg a kövezet feltörése nélkül beépíthető

A fűtőszőnyeg kis helyigénye miatt a kövezet feltörés nélkül, utólagos beépítésre is alkalmas, hiszen a csemperagasztót vagy aljzatkiegyenlítőt is legalább ekkora vastagságban kell bedolgozni - írja a https://www.futofolia.hu/futoszonyeg/.

2. Azonnal üzembe helyezhető

A fektetés után a rendszert azonnal üzembe helyezhetjük, és 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötőkábelének segítségével közvetlenül a termosztátba köthetjük.

3. A fűtőszőnyeg jóval higiénikusabb

A szőnyegek hajlamosak felszívni a port. Ezenkívül a hagyományos radiátorok a helyiség levegőjét keringetik, így a port és a szennyeződéseket is. A padlófűtés ezzel szemben inkább a tárgyakat melegíti fel, mint a levegőt, és nem okoz légkeringést. Ezért a sugárzó hő a legmegfelelőbb fűtési rendszer.

4. Egyenletes hőmérsékletet biztosít

Használatával egyenletes hőmérséklet biztosítható, ezáltal magas komfortérzetet tarthatunk fenn. Jól szabályozható fűtési megoldás, amely egyaránt alkalmas lakás fűtésre nappaliba, konyhába, fürdőszobába, szobába, vagy garázsfűtésre. Használható padlófűtéshez, falfűtéshez egyaránt.

5. Előregyártott méretekben kapható

Teljesítménye szerint is több típust különböztethetünk meg: a 110 wattos fűtőszőnyeg például ideális választás az energiatakarékos, jól szigetelt ingatlanokba, míg a 160 wattos szinte minden szobába és minden padlótípushoz ajánlható. A 200 wattos változat ugyanakor még gyorsabban átmelegít és tökéletes választás a csempe vagy kőlapok alá, illetve olyan szobákba, ahol különösen gyors a hőveszteség.

6. A fűtőszőnyeg pénztárcabarát

Mert nem kell feltörni a meglévő padlóburkolatot, egyszerűen telepíthető vésés és bontás nélkül. A szőnyegszerű padlófűtést egyszerűen elhelyezhetjük akár a már meglévő padlóburkolat felületére is, legyen az csempe vagy padlólap.

7. Gyorsan beszerelhető

Nem igényel különösebb gépészeti kialakítást, így természetesen szakember munkáját sem kell igénybe vennünk. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés, nincs szükség speciális beépítési rétegrend kialakítására. Ráadásul az élettartama gyakorlatilag korlátlan.

8. Termosztáttal vezérelhető

A mindössze néhány milliméter vastag fűtőszőnyeg vezérlése termosztáttal történik. A szőnyeg elsősorban az előtte lévő szilárd burkolatot melegíti fel, és a továbbiakban már ez sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben.

9. A fűtőszőnyeg hamarabb felmelegszik

A fűtőszőnyeg a telepítés során a csemperagasztó rétegbe fektethető le, közvetlenül a hidegburkolat alá. A telepítési eljárásnak köszönhetően a padló gyorsabban melegszik fel.

10. Helyet spórol

Ha fűtőszőnyeget használunk, nem kell a radiátornak, sem más fűtőalkalmatosságnak helyet biztosítani a hálóban vagy a nappaliban, ahol jobban szeretnénk, hogy inkább a bútorok és a dekoráció érvényesüljön.

(PR-cikk)

Címkék: PR-cikk, fűtőszőnyeg