Íme, a hétvégi nyitrai, kassai és púchovi tömeges tesztelés eredménye

2021. január 11. - 07:44 | Régió

Nyitrán a járást illetően a járási elöljáró, Eva Hajdamárová már közölt egy eredményt a vasárnap délig elvégzett tesztekről, eszerint a pozitivitásuk négyszer olyan magas, mint a novemberi tesztelés során. Most következzenek a város, illetve Kassa és a Púchovi járás adatai.

Íme, a hétvégi nyitrai, kassai és púchovi tömeges tesztelés eredménye
Fotó: TASR

Nyitra városát érintően péntektől vasárnapig 43 716 tesztet végeztek el, ezek közül 932 lett pozitív (2,1%). Marek Hattas polgármester elárulta, hogy ez esetben is érvényes, hogy a pozitivitás az őszi négyszerese, a részvétel pedig lényegében ugyanakkora, mint november elején.

A nyitrai tesztelés nem volt teljesen önkéntes, hétfőtől ugyanis csak az mehet munkába, a természetbe, illetve kísérheti gyermekét oviba, aki rendelkezik negatív teszttel.

Kassán még hétfőn is folytatódik a tesztelés, eddig azonban mintegy 53 ezer tesztet végeztek el, ezek közül pedig körülbelül 900 lett pozitív, ami 1,7%-os arányt jelent. Hétfőn a Kukučín utcai Kulturparkban 9 és 17, a U.S. Steel területén pedig 7 és 19 óra között tesztelnek.

Púchov városában 5089 tesztből 52 lett pozitív (1,02), a járásban pedig 12 056-ból 133 (1,1%). A városháza azt is közölte ennek kapcsán, hogy a járásban pozitívan tesztelt személyek harmada, a városban pedig a fele járáson kívüli.

Ez abszolút értékben növeli ugyan a pozitívan tesztelt személyek számát, a pozitív tesztek arányát viszont csak akkor, ha a járáson kívülről származók a tesztelt személyek kevesebb mint felét alkották a járásban, illetve kevesebb mint harmadát a városban.

(Denník N/parameter)