Íme Horthy Miklós Hodosban eldugott szobra

Végre előkerült egy fotó arról Horthy-szoborról, amelyet Kis-Csáji Julianna hodosi (Dunaszerdahelyi járás) lelkésznő kapott a Horthy Miklós Társaságtól.

Íme Horthy Miklós Hodosban eldugott szobra
Fotók: Jobbik Komáromi Ifjúsági Tagozat / Facebook

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vasárnapi szoboravatás elmaradt. A Horthy Miklós emlékére tartott hodosi istentiszteletre jórészt Magyarországról érkező, 150-200 látogatónak csupán egy talapzattal kellett beérnie, miután a helyi lelkésznő a református püspök tiltakozása miatt nem merte a templomkertben felállítani az igencsak ellentmondásos megítélésű Horthyról készült szobrot.

Ennek ellenére a mellszobrot az istentisztelet végén bemutatták, és bár a vasárnapi aktusra a "rendezők" nem engedtek be kamerát, az esemény végén a Hodosba érkező Horthy-hívők megcsodálhatták az "alkotást", és bátran szelfizhettek a miniatűr Horthy Miklóssal.

A Jobbik komáromi ifjúsági tagozatának "köszönhetően" most mindenki meglesheti a rejtegetett szobrot, mivel több fotót is közöltek róla a Facebookon. Íme:

Horthy Miklós mellszobra a hodosi parókia egyik termében került elhelyezésre, és Kis-Csáji Julianna lelkésznő továbbra sem tesz le a szoborállításról. Elmondása szerint várja "azt a kegyelmi időt", amikor a művet ellenérzés nélkül leleplezhetik a templomkertben.

A hodosiak így tüntettek a szobor ellen vasárnap:

(para)