Incidens Nagymegyeren - Agresszív támadó törte be az alapiskola ablakát!

2020. június 18. - 18:21 | Régió

A nagymegyeri Ján Amos Komenský Alapiskolához riasztották a rendőröket csütörtökön, miután egy agresszív férfi délután nagy riadalmat keltett, és betörte az oktatási intézmény ablakát.

Incidens Nagymegyeren - Agresszív támadó törte be az alapiskola ablakát!
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Nem hivatalos helyi forrásunk szerint a negyvenes éveiben járó, és feltételezhetően alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt álló férfi zavartan kiabálni kezdett az iskola tövében, majd be akart jutni az intézménybe, és kirúgta annak egyik földszinti ablakát.

Az elkövetőt a kiérkező rendőröknek sikerült elfogniuk és letartóztatniuk.

Az eset csütörtök délután négy óra körül történt, öt órakor még tartott a bűncselekmény rendőrségi dokumentációja. A helyszínen megszólítottuk a Nagymegyer városközpontjában működő szlovák tannyelvű alapiskola igazgatóját, Estergájošová Máriát is, ő azonban elzárkózott a válaszadás elől.

Tekintettel a délutáni időpontra, az intézményben csak kevesen tartózkodtak, ám szerkesztőségünk értesülése szerint két tanár és egy diák - az incidenstől tartva bezárkóztak az egyik tanterembe. Riadalmuk már csak azért is volt megalapozott, mert pontosan egy héttel ezelőtt - szintén az ablakot betörve - a Vrútky-i alapiskolába hatolt be egy férfi, ahol halálra késelt egy tanárt, és két diákot, valamint az iskola igazgatónőjét életveszélyesen megsebesítette. Azt a tamádót végül lelőtték a helyszínre érkező rendőrök.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Holényi Gergő nagymegyeri polgármestert is, aki elmondta, hogy az eset során bekapcsolt az iskola riasztórendszere, és a rendőrök pár percen belül kiértek a helyszínre. A polgármester tájékoztatása szerint az eseményet rögzítette a város köztérfigyelő kamerarendszere is. A megrongálódott ablakot még ma kicserélik.

A bűneset részleteiről érdeklődtünk a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivőjénél is. Amint megkapjuk a hivatalos tájékoztatást, cikkünket frissítjük.

(db)