Indiai és marokkói állampolgárok repültek haza Szlovákiából (FOTÓK)

2022. március 3. - 09:18 | Belföld

A szlovák rendőrség szerdán közölte, eddig összesen 187, harmadik országból származó, de Ukrajnából érkezett menekült hagyta el Szlovákiát.

A harmadik országból származó menekülteket hazaszállító első repülőgép szerdán szállt fel, rajta indiai és marokkói állampolgárokkal.

A rendőrség leszögezi, semmi köze a valósághoz azoknak az álhíreknek, miszerint a nem Ukrajnából származó menekültek fokozatosan ellepik Szlovákiát. „Ezeknek az álhíreknek az egyetlen céljuk az információs káosz előidézése és a szolidáris társadalom megosztása” – közölték.

A külföldi állampolgárok köszönetet mondtak a szlovák hatóságoknak, hogy segítettek nekik az Ukrajnából való menekülésben és ideiglenes menedéket nyújtottak számukra.

India február 26-án kezdte meg állampolgárainak kimenekítését az Ukrajnával szomszédos országokból, a művelet a Gangesz nevet kapta. A járatokat Romániából, Magyarországról, Lengyelországból és Szlovákiából szervezik, mivel az ukrán légteret lezárták. Előzőleg az indiaiakat polgári repülőgépekkel vitték haza.


(FB/mti)