Indítványoznák a Smer-SD képviselői, hogy vasárnap maradjanak zárva a boltok

2020. május 14. - 21:05 | Belföld

Ján Podmanický és Marián Kéry (Smer-SD) törvénytervezetet nyújt be a parlament következő ülésére, amelyben indítványozzák, hogy vasárnaponként maradjanak zárva az üzletek. Először a koalíciós képviselőkkel akarják megvitatni a kérdést. Ha a koalíció nem tesz ilyen javaslatot, ők fogják kezdeményezni.

Indítványoznák a Smer-SD képviselői, hogy vasárnap maradjanak zárva a boltok
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

Kéry és Podmanický ugyanakkor Tomáš Tarab képviselővel (ĽSNS) közösen bejelentette egy úgynevezett értékpolitikai platform létrehozásának szándékát, a platform a konzervatív képviselőket tömörítené. Megszólították a koalíciós képviselőket is, például a Sme rodina és az OĽaNO klubját.

Podmanický elmondta, olyan javaslatot dolgoznak ki, amely lehetővé tenné, hogy az üzletek ne nyissanak ki vasárnaponként. Hozzátette, hogy a javaslatot meg kell vitatni.

Podmanický emlékeztetett, az, hogy az ombudsman tevékenységéről szóló jelentést nem fogadta el a parlament, azt mutatja, hogy a képviselők egyet tudnak érteni az értékekkel kapcsolatos kérdésekben. Ezért üdvözölte Tarab felhívását a konzervatív platform létrehozására. Elmondása szerint a platform tagjai közösen dolgozhatnak ki értéken alapuló törvényjavaslatokat.

„A platform célja, hogy a hasonló világnézetű képviselőket tömörítse, találkozhassanak, és közös álláspontra helyezkedhessenek ezekben a kérdésekben" tette hozzá Podmanický.

TASR

Címkék: Smer- SD, nyitvatartás