Indul az e-lôžko rendszer a hazai kórházakban, amellyel szabad ágyakat keresnek majd az új pácienseknek

2021. október 12. - 15:50 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium elindítja az e-lôžko rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbb és hatékonyabb legyen a kommunikáció a kórházak és a mentőszolgálat közt, illetve rövidebb időn belül találjanak szabad ágyakat az új pácienseknek.

Indul az e-lôžko rendszer a hazai kórházakban, amellyel szabad ágyakat keresnek majd az új pácienseknek
Fotó: TASR/AP - illusztráció

Az alkalmazás elsősorban a kórházak számára készült, segítségével áttekintést kapnak a közelben lévő kórházak intenzív osztályainak kapacitásáról, valamint a szabad lélegeztetőgépekről, illetve az egyes osztályokon lévő szabad ágyakról.

Az e-lôžko a mentőszolgálatok számára is hasznos alkalmazás, a segítségével ugyanis nemcsak tájékozódni tudnak a kapacitásról, hanem még a páciens megérkezése előtt lefoglalhatják számára az ágyat.

Az Egészségügyi Mentőszolgálat műveleti központjának (OSZZS) vezetője, Juraj Kottner kiemelte, az új rendszer által időt tudnak megspórolni, elsősorban a páciens számára, akinek minden egyes perc életbevágó lehet.

Az alkalmazást azért fejlesztették ki, hogy Szlovákia a lehető legproblémamentesebben vészelje át a koronavírus harmadik hullámát.


(parameter)