Indul az őszi leállás a Slovnaftban

2021. szeptember 8. - 14:54 | Régió

A pozsonyi Slovnaft üzemében szeptemberben és októberben karbantartás és modernizáció céljából újra leállításra kerülnek bizonyos gyártóberendezések - tájékoztatta a Paramétert Anton Molnár, az olajfinomító vállalat szóvivője.

Indul az őszi leállás a Slovnaftban
Fotó: Slovnaft

A munkálatok célja, hogy a jövőben még biztonságosabb működést biztosítsanak a gyártásban, és hogy javítsák annak környezetvédelmi paramétereit - vagyis csökkentsék a berendezések energiaigényét, és a kibocsátott emissziók mértékét.

A karbantartási és felújítási munkálatokban hazai és külföldi szakértők, összesen 300-an vesznek részt.

A gyártóberendezések fokozatos leállítása szeptember 10-én veszi kezdetét, és a karbantartás október végéig tart.

A munkálatokat időnként nagyobb zaj kísérheti, illetve esetenként lehetséges, hogy a technikai beavatkozások erőteljes szaggal járnak majd. A Slovnaft a közelben élőket a Sused Slovnaft (Slovnaft Szomszéd) elnevezésű alkalmazáson keresztül folyamatosan informálja majd az olajfinomítóban végbemenő történésekről.

A berendezések alapos ellenőrzése és javítása a teljes rendszer megbízhatóságát, és biztonságosságát növeli. A vállalat összesen 3,5 millió eurót fektet a rekonstrukcióba. A Slovnaft tájékoztatása szerint a részleges leállások nem lesznek hatással a vállalat ügyfeleinek ellátására.

Az őszi munkálatokban külső beszállítók dolgozói is részt vesznek majd. A járványügyi helyzetre való tekintettel a Slovnaft őket szigorúan kezeli: a beszállítók közel 300 munkatársa csak érvényes PCR- vagy antigén gyorsteszttel léphet be az olajfinomító területére.

(parameter)