Indul a vakcinalottó: mutatjuk, hogyan nyerhetnek a beoltottak akár több 100 ezer eurót

2021. augusztus 1. - 09:51 | Belföld

Augusztus 1-től, vasárnaptól lehet regisztrálni a vakcinalottóra, a szerencsés nyertesek pedig akár több 100 ezer euróval is gazdagodhatnak. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a nyereményjátékról.

Indul a vakcinalottó: mutatjuk, hogyan nyerhetnek a beoltottak akár több 100 ezer eurót
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A verseny alapszabályzatában leszögezik, a vakcinalottó célja, hogy minél többen beoltassák magukat, ezáltal hozzájárulva, hogy megfékezzük a Covid-19 járvány terjedését.

A vakcinalottóban minden 18 év feletti fizikai személy részt vehet, akinek van személyi száma és állandó lakhelye Szlovákiában, ugyancsak Szlovákiában kapta meg bármelyik vakcina legalább első adagját, és oltott személyként szerepel az adatbázisban.

Nyerteseket azok közül sorsolnak majd, akik teljesítették a feltételeket. A sorsolást az RTVS csatornáján élőben követhetjük. A versenyben való részvételhez regisztráció szükséges, ahol a legfontosabb adatainkat kell majd megadnunk. Mindenki csak egyszer regisztrálhat, függetlenül attól, hogy megkapta-e már a vakcina mindkét adagját.

A regisztrációkor meg kell adnunk a számlaszámunkat IBAN formában.

A regisztrációt az SMS-ben kapott kóddal kell megerősíteni. Aki egyadagos vakcinát kapott, automatikusan két részvételt, azaz két identifikátort kap. Ugyancsak kettőt kapnak azok, akik már megkapták a kétadagos vakcina mindkét adagját. Akik még csak az elsőt kapták meg, csak egy identfikátort kapnak.

Benevezni augusztus 1-től október 31-ig lehet, a regisztrációs oldal (bytzdravyjevyhra.sk) a délelőtti órákban egyelőre nem elérhető. Az alap- és standardnyereményeket hétköznaponként fogják sorsolni. Az automatikus és prémiumnyereményeket vasárnaponként sorsolják majd. A prémiumnyeremény feltétele, hogy a nyertest elérjék telefonon és tudja a jelszót, ami a sorsolás adásában hangzott el. Ha a kisorsolt személyt nem tudják elérni megadott időn belül, elveszíti a nyereményt.

Minden héten 5 prémiumnyereményt sorsolnak, amelynek értéke egyenként 100 ezer euró, továbbá 5 automatikus nyereményt (egyenként 1000 eurót) 25 standard nyereményt (egyenként 10 ezer euró), valamint 100 alapnyereményt (egyenként 1000 euró). Hetente tehát összesen 855 ezer eurót sorsolnak majd ki.

Minden héten öt résztvevőt sorsolnak ki a prémiumnyereményre, ami elérheti a több 100 ezer eurót. Ha a kisorsolt résztvevő nem teljesíti a feltételeket a fődíjhoz (például nem tudja meghatározott időn belül megadni a szükséges kódot), akkor csupán az automatikus 1000 eurós nyereményt kapja meg, a fődíj összege (100 ezer euró) hozzácsapódik a következőleg kisorsolt személy lehetséges fődíjához, így ő nem 100 ezer, hanem 200 ezer eurót nyerhet, és így tovább.


-para-