INEKO: Harmadik helyen a komáromi kórház – mutatjuk, melyek a legjobb kórházak 2021-ben

2021. december 16. - 12:13 | Régió

Az INEKO társadalomkutató intézet idén is rangsorolta a szlovákiai kórházakat, az eredményeket csütörtökön hozták nyilvánosságra.

INEKO: Harmadik helyen a komáromi kórház – mutatjuk, melyek a legjobb kórházak 2021-ben
Fotó: AGEL SK

Az állami egyetemi kórházak kategóriában a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi kórház végzett az élen. Második helyre a rózsahegyi (Ružomberok) SNP Központi Katonai Kórház került, a harmadik pedig a turócszentmártoni (Martin) Egyetemi Kórház lett. A pozsonyi Egyetemi Kórház a negyedik helyen végzett.

A nyitrai Egyetemi Kórház a hetedik, az érsekújvári Egyetemi kórház pedig a nyolcadik helyen zárt.

Az általános kórházak kategóriájában a Kassa-Šaca Kórház érte el a legjobb helyet, majd következik az Stará Ľubovňa-i kórház (Ľubovnianska nemocnica), harmadik helyre pedig a komáromi Agel Kórház került.

A rimaszombati kórház a 6., a losonci a 13., a dunaszerdahelyi a 18., a tőketerebesi a 22., a lévai 25, a rozsnyói a 26., a nagyrőcei a 32., a galántai pedig a 33. helyen zárt.

A dunaszerdahelyi kórház a tavalyihoz képest hat helyet javított, a galántai viszont négyet rontott.Az intézet 44 hazai kórházat értékelt a betegek elégedettsége, az egészségügyi ellátás minősége, a gazdálkodás és az átláthatóság kiválasztott mutatói alapján a 2017-2020 közötti időszakra vonatkozóan.

Az INEKO szakértői közölték, a koronavírus-járvány negatívan hatott az egészségügyi ellátás minőségére vonatkozó összes kritérium szempontjából. A járvány miatt csökkent a megvalósult műtétek száma, évközi viszonylatban országosan csaknem a negyedével.


(INEKO/tvnoviny.sk)