INEKO: Középmezőnyben a dunaszerdahelyi és a komáromi kórház

2019. október 15. - 10:21 | Belföld

Az INEKO társadalomkutató intézet idén is értékelte a szlovákiai kórházakat.

INEKO: Középmezőnyben a dunaszerdahelyi és a komáromi kórház
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elemzés során hat fő szempontot vettek figyelembe, ilyen volt a kórházi ellátás minősége, a kezelések szintje, a páciensek elégedettsége, az intézmények működésének átláthatósága, a gazdálkodás, valamint az alkalmazottak véleménye.

A felmérés során külön értékelték az egyetemi és az általános kórházakat.

Az INEKO igazgatója, Peter Goliaš szerint az elemzés célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kórházakra, ezáltal pedig javuljon az általuk nyújtott szolgáltatás minősége.

Dušan Zachar, az INEKO elemzője elmondta, összességében véve javult a páciensek elégedettsége az utóbbi évekhez képest, de a gazdálkodás még mindig súlyos problémát jelent, ami főleg az állami kórházakat sújtja. Az elemző szerint az általános kórházak esetében csökkennek, míg az egyetemi kórházaknál növekszenek az adósságok.

Az egyetemi kórházak közül a besztercebányai . D. Roosevelt Egyetemi Kórház végzett az első helyen: a megszerezhető 100 pontból 61,4-et kapott. Az értékelés alapján a besztercebányai egyetemi kórháznak a legátláthatóbb a működése, illetve számos rizikós beavatkozást vállalnak.

Második helyen a a Rózsahegyi Központi Katonai Kórház végzett, míg harmadikon a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház. A Pozsonyi Egyetemi Kórház az ötödik helyre került, öt helyet javítva ezáltal a tavalyi eredményhez képest.

Ami az általános kórházakat illeti, első helyen a Kassai Első Magánkórház végzett. A Rimaszombati Általános Kórház az ötödik helyre került. A középmezőnyben végzett a komáromi (14.) és a dunaszerdahelyi (16.) kórház. A komáromi kórház összesített átlaga 52,5 pont.

A Svet zdravia hálózathoz tartozó dunaszerdahelyi kórház a maximálisan megszerezhető 100 pontból 52,1-et kapott. A kórházi ellátás minőségére 38-at, a tapasztalatra 68-at, a kezelések igényességi szintjére 55-öt, a páciensek elégedettségére 49-et, a gazdálkodásra 81-et, az átláthatóságra pedig 59 pontot kaptak.


(ineko/webnoviny/para)