Információk szivárogtak ki Bödör őrizetbe vételéről? A rendőrség hallgat...

A rendőrség és az ügyészség továbbra sem kommentálja azokat az információkat, miszerint a nyitrai vállalkozó, Norbert Bödör tudomást szerzett róla, hogy őrizetbe akarják venni a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban.

Információk szivárogtak ki Bödör őrizetbe vételéről? A rendőrség hallgat...
Fotó: TASR

Peter Vačok nyugalmazott nyomozó szerint általában akkor vesznek valakit őrizetbe, ha az indokolt. Arról, hogy valakinek az őrizetbe vételét tervezik, csak kevesen tudhatnak. „Általában csak a nyomozó tud róla. Viszont, ha az egészet csapatban tervezik, akkor értelemszerűen többen be vannak avatva. Néha még a felügyelő ügyész is tudhat róla“ – Vačok.

A gyilkossággal kapcsolatban kiszivárgott információk az országos rendőrfőkapitányt is cselekvésre késztették: a nyomozói csoporttól elkülönítette azokat, akik nem magával a gyilkossággal, hanem azokkal az ügyekkel foglalkoznak, amelyeken Kuciak dolgozott.

„A megjelent információk esetében arra következtettem, hogy valaki a nyomozás akadályozása céljából szivárogtathatta ki őket – annak ellenére, hogy teljesen nem egyeznek meg a valósággal. Ezért további intézkedések elfogadását javaslom, hogy meggátoljuk az információk kiszivárgását“ – áll Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány állásfoglalásában.

A DenníkN szerint Norbert Bödör részt vehetett egyes újságírók megfigyelésében, amit Marian Kočner rendelt meg. Miután Bödör önként megjelent a rendőrségen, értelemszerűen már nem volt szükség az őrizetbe vételére. „Amennyiben elrendelik valaki őrizetbe vételét, akkor azt nem kihallgatásra állítják elő“ – tette hozzá Vačok.

Bödör mélyen hallgat az ügyben, még jogi képviselőjét, Eugen Cimmermannt sem jogosította fel, hogy közölje álláspontját. Bödör a SITA ügynökségen keresztül megüzente, hogy a rendőrség tervezett akciójáról nem volt tudomása, a Kuciak-gyilkossághoz pedig semmi köze sincs.

noviny.sk/para