Információk szivárogtatása miatt ellenőrzik a rendőrséget

2018. december 17. - 19:53 | Belföld

A belügyminisztériumi felügyelőség vizsgálatot indított a Ján Kuciak és Martina Kušnírová ügyében folyó nyomozással, valamint Norbert Bödör nyitrai vállalkozó kihallgatásával összefüggésben kiszivárgó információk miatt.

Információk szivárogtatása miatt ellenőrzik a rendőrséget
Fotó: TASR

Erről hétfői sajtóközleményében tájékoztatott a tárca. Azt vizsgálják, hogy az információk a rendőrség soraiból szivárogtak-e ki.

„A belügyminisztériumi felügyelőség mindkét üggyel összefüggésben büntetőeljárást folytat hivatali hatáskörrel való visszaélés miatt” – áll a közleményben, mely szerint eddig nem indítottak eljárást konkrét személy ellen.

Pénteken a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a médiában szereplő, Bödör kihallgatásáról szóló információk „nem fedik teljesen a valóságot.” Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány intézkedéseket helyezett kilátásba a további szivárogtatás megakadályozása végett. A rendőrség ezzel a Denník N napilap információira reagált, miszerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kihallgatta Norbert Bödört Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggésben.

TASR