Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium

2020. március 26. - 19:16 | Belföld

A tanárok és a szülők csütörtök óta feltehetik kérdéseiket a koronavírus-járvány miatti aktuális helyzettel kapcsolatban az oktatási minisztérium által létrehozott információs telefonvonalon. A 0800 138 033-as telefonszám ingyenesen hívható munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben lehet feltenni a kérdéseket a tárca szakembereinek a helpdesk@iedu.sk címen – tájékoztatta a TASR-hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs részlege.

Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium
Illusztrációs felvétel (TASR)

Az információs centrum munkatársai összesítik azokat a kérdéseket, amelyekre nem tudnak azonnal válaszolni, és továbbítják őket az illetékeseknek. Óránként átlagosan 50–70 hívást tudnak fogadni. Jelenleg öten ülnek a telefonoknál, ezek az alkalmazottak képzésen vettek részt, hogy válaszolni tudjanak a tanárok és a lakosság kérdéseire.

„Sajnos a minisztériumi telefonvonalak száma korlátozott, ezért valószínűleg nem mindenki tudja azonnal felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot”

- közölte az oktatásügyi tárca. Azt javasolják, ilyen esetben e-mailt küldjenek, a minisztérium minden kérdésre igyekszik válaszolni.

„Az a cél, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek, a tanulóknak és az oktatásügyben dolgozóknak” - mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Tanácsadói szolgálatot indított csütörtökön az óvodák, az alap- és a középiskolák számára az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ) is. Az oktatással kapcsolatos kérdéseket e-mailben a spu@statpedu.sk e-mail-címen lehet feltenni, vagy – szakterülettől függően - közvetlenül az illetékesnek, a szlovák nyelv és irodalom, az idegen nyelvek, a matematika, a természettudományok, az informatika vagy a humán tantárgyak oktatásával kapcsolatban. A kérdezők választ kaphatnak az egészségkárosodással élő gyerekek oktatási programjaival, az iskola előtti felkészítéssel, a kisebbségi oktatással vagy a tankönyvekkel kapcsolatos kérdéseikre is.

TASR