Ingyen kapnak új iratokat az eperjesi gázrobbanás kárvallottjai

2019. december 9. - 20:03 | Régió

Ingyen kapnak új iratokat a eperjesi (Prešov) Munkácsi (Mukačevská) utca 7-es számú 12 emeletes ház lakói – tájékoztatott a rendőrség a szociális hálón.

Ingyen kapnak új iratokat az eperjesi gázrobbanás kárvallottjai
Fotó: TASR

A károsultak soron kívül intézhetik az új igazolványok kiadását a Béke téri (Námestie mieru) rendőrségi ügyfélközpontban, a kijelölt ablakoknál.

Azok a károsultak, akiknek nem a Munkácsi utca 7 alatt van az állandó lakhelyük, de megsemmisültek az irataik, egy becsületbeli nyilatkozat kitöltése után kérhetnek új igazolványokat.

A rendőrség a hozzátartozó kérésére az elhunyt személy számára is kiállítja a személyi igazolványról szóló igazolást a temetés és az egyéb hivatalos ügyek intézéséhez. A rendőrség egyúttal arról is tájékoztatott, hogy aki feljelentést akar tenni a múlt heti gázrobbanással kapcsolatban, azt bármelyik eperjesi rendőrőrsön megteheti.

Pénteken gázrobbanás történt Eperjesen egy 12 emeletes lakótömbben. A baleset következtében heten meghaltak, egy személy eltűnt, több tucatnyian megsebesültek. Több környező lakóház lakóit is evakuálni kellett. Egy részük már visszatérhetett a lakásába. Az üggyel kapcsolatban három személyt gyanúsítottak meg, akiket a bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett.


TASR