Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Ingyen megtekinthető a tallósi vízimalom és a taksonyi tájház

Ingyen tekinthető meg szerdán a Galántai Honismereti Múzeum két kiállítása. A tallósi vízimalom 10 és 18, a taksonyi tájház pedig 9 és 12 óra között várja a látogatókat.

Ingyen megtekinthető a tallósi vízimalom és a taksonyi tájház

Dömötör Alena, a múzeum munkatársa elmondta, április 24., Szent György napja, a tavasz kezdeteként számon tartott nap a néphagyomány szerint jelentős dátum, ebből az alkalomból szervezték meg az akciót. Az 1893-ban a falutól mintegy két kilométerre, a Kis-Duna partján épült tallósi vízimalmot bemutató tárlatot vezető kíséretében nézhetik meg az érdeklődők.

A taksonyi tájház gyűjteményét is ingyen lehet megtekinteni. Ez a legrégibb lakóház a faluban, egy tehetős gazda, Panyik Ferenc felesége építtette 1847-ben. A gyerekek fejtörőket oldhatnak meg és népi kifestőt kapnak, az udvaron népi játékokat játszhatnak. Szombaton (április 24.) 13 és 17 óra között is várják a gyerekeket a tájházba, a belépés akkor is ingyenes lesz.


(TASR)