Ingyenes antitestvizsgálatokat és mobil oltóegységeket követel a Szövetség

2021. november 25. - 19:21 | Belföld

A teljes leállás, azaz a lockdown a korábbi hullámok idején még elfogadható eszköz volt a tűzoltásra, de Szlovákia már második éve lángokban áll, ezért a jelenlegi foghíjas leállás csupán egy vödör víznek tűnik, amellyel a kiterjedt erdőtüzet már lehetetlen egycsapásra eloltani – áll a Szövetség sajtóközleményében.

Ingyenes antitestvizsgálatokat és mobil oltóegységeket követel a Szövetség
Forró Krisztián elnök és emberei - TASR

A továbbiakban azt írják, ha belátható időn belül nem változtatunk az oltottak és oltatlanok arányán, akkor a következő évek nem évszakokra, hanem járványhullámokra oszlanak.

A társadalom már túlságosan megosztott ahhoz, hogy bármilyen, az oltást népszerűsítő, nagyszabású motivációs kampány hatékony legyen. A szilárd meggyőződéssel bíró oltáselleneseket már semmilyen eszközzel nem fogjuk tudni meggyőzni. Ezért legalább a billegőknek adjunk esélyt arra, hogy szembesülhessenek az immunrendszerük ellenanyagszintjével. Hogy mennyire védettek a COVID-19-el szemben.

Az állam biztosítsa az ingyenes tesztelést bármilyen regisztráció, orvosi ajánlás vagy indikáció nélkül.

Elgondolásunk szerint a körzeti orvosnak automatikusan fel kellene ajánlania a be nem oltott páciensnek az antitestmérés lehetőségét minden egyes látogatás alkalmával. Javasoljuk továbbá, hogy ezek a vizsgálatok váljanak a megelőző orvosi vizsgálatok szerves részévé.

A kormánynak a lakosság átmenetileg megnövekedett oltás iránti érdeklődésére is azonnal reagálnia kellene a szükséges számú mobil oltóegység biztosításával, hogy az oltás a legtávolabbi, legkisebb településekre is eljuthasson – zárul a közlemény.

-para-