Ingyenes lehet az antigénteszt, ha orvosi vizsgálat miatt van rá szükségünk

2021. október 6. - 09:48 | Belföld

Hamarosan ingyenesek lehetnek az antigéntesztek azoknak az oltatlan pácienseknek, akiknek orvosi vizsgálat miatt van rá szükségük. Erről Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) beszélt kedden a Markíza Na telo plus című adásában.

Ingyenes lehet az antigénteszt, ha orvosi vizsgálat miatt van rá szükségünk
Fotó: TASR - illusztráció

„Ezt a dolgot oldjuk. Úgy gondolom, hogy mindenkinek hozzáférést kell biztosítanunk az egészségügyi ellátáshoz. Jelenleg azt oldjuk a kórházakkal, hogy technikailag lehetséges-e, hogy a kórházakon belül mintavételi pontokat hozzanak létre, hogy az embereknek ne kelljen 5 euróért tesztet csináltatniuk.

Az egészségügyi minisztérium szeptember elején új irányelveket fogalmazott meg a páciensek, valamint az egészségügyi alkalmazottak tesztelésével kapcsolatban. A kórházakba való belépés feltétele lehet a negatív koronavírusteszt az oltatlan páciensek esetében, amennyiben az orvos nem dönt másképp.

A tárca ezt azzal magyarázta, hogy éppen az egészségügyi intézmények azok, ahol nagyobb a fertőzés terjedésének veszélye – egyrészt a páciensek közt, másrészt az egészségügyi alkalmazottak és a páciensek közt, illetve fordítva.


(TASR)