Inkább az oltás, mint ez a rakat gyógyszer – üzeni a nővér, aki lefényképezte, mennyi gyógyszer kerül a súlyos covid-betegek szervezetébe

2021. december 1. - 16:21 | Külföld

Egyik oka, hogy az emberek miért utasítják el a koronavírus elleni oltást, az az ismeretlen anyagtól való félelem. Azzal érvelnek, hogy az oltással nem akarnak felesleges vegyi anyagot juttatni a szervezetükbe. Csehországi egészségügyi nővérek ezért úgy döntöttek, megmutatják, hogyan is van ez valójában.

Inkább az oltás, mint ez a rakat gyógyszer – üzeni a nővér, aki lefényképezte, mennyi gyógyszer kerül a súlyos covid-betegek szervezetébe
Fotó: Facebook / Tereza Sedláčková

A brünni Szent Anna Egyetemi Kórház nővérei a közösségi hálón megmutatták, mennyi gyógyszert kell beadni egy koronavírusos páciensnek a kórházban. „Ez csupán egy része azoknak a gyógyszereknek, amit ma két koronavírusos páciensnek elkészítettünk néhány órára. Mindenkinek saját kezében van a döntése” – írta közösségi oldalán Tereza Sedláčková egészségügyi nővér.

A szlovák egészségügyi minisztérium közzétette, hogy mi az az öt fő ok, amiért az emberek az egyre súlyosbodó járványhelyzet ellenére nem oltatják be magukat. A listát a közvélemény-kutatások, valamint a közösségi oldalakon megjelent felmérések eredményei alapján állították össze.

Az öt legfőbb indok:

1. Túl gyorsan fejlesztették ki a vakcinákat.

2. Tartok a mellékhatásoktól.

3. A betegségeim miatt tartok az oltástól.

4. Félek, hogy hosszú távon milyen hatással lesz a szervezetemre.

5. Fiatal és egészséges vagyok, minek oltassam be magam?


-para-