Intelligens, művelt, feddhetetlen miniszterek – a valós problémák megoldását várják az emberek az új kormánytól

2023. szeptember 26. - 16:17 | Belföld

Az emberek többsége a saját életkörülményeinek javítása szempontjából nem tartja fontosnak azokat a témákat, amelyekkel a pártok a választási kampányban foglalkoznak.

Intelligens, művelt, feddhetetlen miniszterek – a valós problémák megoldását várják az emberek az új kormánytól
Fotó: TASR - illusztráció

A megkérdezettek 88 százaléka vélekedik így. Az új kormánytól pedig azt várják, legyen képes megoldani az emberek valós problémáit, egyúttal mutasson példát az embereknek a kulturáltság és a tisztességes viselkedés terén – derült ki a Hogy vagy, Szlovákia? elnevezésű felméréssorozat legutóbbi közvélemény-kutatásából.

A felmérés tartósan azt mutatja, hogy az emberek az egészségügy állapotát, a bíróságok függetlenségét, a korrupció elleni harcot és az infláció következményeinek kezelését tartják a legfontosabbnak, amit meg kell oldania az új kormánynak. 70 százalékuk szerint az egészségügy az első számú prioritás. Ugyanakkor csak a válaszadók 30 százaléka mondta, hogy részletesen, vagy alapjában véve jól ismeri annak a pártnak az egészségügyi programját, amelyre szavazni fog.

A válaszadók 76 százaléka várja, hogy az új kormány képes lesz megoldani az életkörülményekkel kapcsolatos valódi problémákat. További elvárás az új kormánnyal szemben, hogy intelligens, művelt, feddhetetlen miniszterekből álljon, és tisztességesen kormányozzon.

A felmérést augusztus 30-a szeptember 6-a között végezték 1000 megkérdezett bevonásával. A közvélemény-kutatás az MNFORCE közvélemény-kutató szervezet, a Seesame kommunikációs ügynökség, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete és a Szlovák Tudományos Akadémia Társadalmi Kommunikációkutatási Intézete közös felméréssorozatának része.

(TASR)


VÁLASZTÁSI INTERJÚK: Új epizód minden nap 18:00-kor a Paraméteren - egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: