Ínycsiklandó disznótoros ételek készültek Izsapon

2022. február 28. - 23:32 | Régió

Ínycsiklandó disznótoros ételek készültek a hétvégén a Nagymegyerhez tartozó Izsapon. A katlanban disznótoros káposzta gőzölgött, de sült hús, sült vér és persze hurka is került az asztalra.

Ínycsiklandó disznótoros ételek készültek Izsapon
Cséfalvay Á. András felvételei - Továbbiakért kattints!

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Nagymegyer város és magyarországi testvértelepülése, Dunaszentpál község pályázati támogatásban részesültek, aminek köszönhetően több érdekes programmal készülnek. A csallóközi város ezen pályázaton belül megvalósult első rendezvénye volt a szombati disznótoros.

A finom falatok mellé szórakoztató műsorral is készültek. Az ebédet természetesen nótaszó mellett fogyaszthatták el a vendégek, meghallgathatták a Kéknefeljcs népdalkör előadását és Bernáth Tamás műsorát is. Rajtuk kívül színpadra lépett a Kis Megyer és Csilizke Gyermek Néptáncegyüttes, valamint a nemesócsai Crystal mazsorettcsoport. A további kísérő programokat a csallóközi betyárok és a 23. Sz. Arany János cserkészcsapat biztosította.

Hagyományos disznótoros lévén a csallóközi kézművesek sem hiányozhattak az eseményről. Az érdeklődők megannyi szemet kápráztató portéka közül válogathattak.

(SzC)