Ínycsiklandó és színpompás évfolyammunkákat mutattak be a a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai

Pazar évfolyammunkáknak lehettek júniusban részesei a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari szakán tanuló diákok tanárai és szülei.

Ínycsiklandó és színpompás évfolyammunkákat mutattak be a a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai
A többi fotóért KATT a képre!

Az öt évfolyamot magába ölelő irányzat növendékei minden év végén, így idén is tanúbizonyságot tettek szakmai készségeik, gyakorlati tudásuk fejlődéséről.

Az elsőévesek háromfogásos vacsora elkészítésével és látványos tálalásával kápráztatták el vendégeiket. Az előételt, két főételt és desszertet magába foglaló ételsor kifogástalan volt, a legifjabbak érezhetően otthonosan mozogtak a konyhában és láthatóan kitűnően elsajátították  az udvarias és szakszerű felszolgálás alapjait.

A másodikosok feladata egy  ültetett állófogadás megszervezése volt. Hideg- és melegkonyhai készítményeik, valamint azok tálalásának attraktív módja minden meghívottat ámulatba ejtett. Bár még csak két évfolyamot abszolváltak a hotelakadémisták, az általuk lebonyolított rendezvény akár egy valós étteremben is megállta volna helyét.

A harmadikosok a nyári kánikula kellős közepén kerti partira hívták meg családjukat és az intézmény pedagógusait. A vendégek az iskola udvarán lévő pergola alatt hűsölve fogyaszthattak a helyszínen készült bográcsgulyásból, grillezett zöldségekből és húskészítményekből, vagy akár házikészítésű hamburgert, hot-dogot ill. croissant is választhattak,  szomjukat pedig nemcsak ínycsiklandó, de szemetgyönyörködtető nyári koktélokkal olthatták.

A negyedik évfolyam diákjai alaposan kitettek magukért. Egy divatbemutatóval egybekötött záróvacsorára voltak hivatalosak vendégeik. Az iskola színházterme egy exkluzív, kifutóval ellátott rendezvényteremmé alakult át az egyik májusi estére. Az ellenállhatatlan, fenséges falatokból álló esteebéd egyes fogásai között a nyári divat legújabb darabjait mutatták be az alkalmi modellek. A színvonalas eseményszervezéssel méltán volt elégedett az iskola igazgatósága, és nem véletlenül merült fel a költői kérdés, hogy hová lehet még innen fejlődni, hiszen ez a vendéglátóipari tanulmányi szak eddigi legszínvonalasabb évfolyammunkája volt,  amelynek szakmai nívója akár a gyakorlati érettségin elvárható szintet is megütötte.

Az  iskolában immáron ötödik éve működő tanulmányi szak növendékei évfolyammunkáikkal egyértelműen bizonyították, hogy a tanév folyamán színvonalas gyakorlati képzésben részesülnek mind az iskola falain belül, mind pedig a dunaszerdahelyi, pőstyéni és külföldi éttermekben,  szállodákban.

-kl-