Ipari park kiépítését tervezi Nagymegyer – A terület eladásával több mint négymillió euróhoz jutna a város

2020. február 27. - 22:31 | Régió

Lakossági fórumot tartottak Nagymegyeren, a művelődési központ színháztermében, tegnap délután. A fórum tárgya az ipari parkban beruházni szándékozók bemutatása, valamint az ipari park hasznosítási lehetőségeinek megvitatása volt.

Ipari park kiépítését tervezi Nagymegyer – A terület eladásával több mint négymillió euróhoz jutna a város
Fotók: a szerző- További felvételekért kattints!

A fórumon tíz városi képviselő jelent meg, ugyanakkor a lakosság csupán kisszámú érdeklődést mutatott az esemény iránt, melyet Holényi Gergő polgármester nyitott meg.

A készülő ipari park a Dunaszerdahely felé vezető út mentén, a Slovnaft benzinkúttal szemben helyezkedik el, közel 320 ezer m2-nyi területen. Jelenleg három beruházni kívánó cég jelentkezett, ezek közül kettő mutatkozott be a fórumon. A harmadik cég (GoodMan Ltd.) képviselője nem tudott részt venni az eseményen, azonban azt üzente, bármilyen kérdésre szívesen válaszol.

Elsőként a KLM real a.s. vállalat képviseletében Vladimír Buček előadása volt hallható, amit öt perc szünet, majd pedig a Commerce Group s.r.o. projektmenedzsere, Mórocz Péter prezentációja követett. Mindketten röviden beszéltek a cégek múltjáról, majd pedig kifejtették a nagymegyeri ipari parkot érintő ajánlatukat.

A KLM cég 13 eurót kínált a területért négyzetméterenként, a Commerce Group ettől egy euróval többet.

„Célunk, hogy az ipari park növelje a város munkahelyeinek számát. Olyan beruházóval szeretnénk együttműködni, aki garantálni tudja Nagymegyer hosszú távú fejlődését. A fórumon elhangzott ajánlatokban látok fantáziát. Az egyik mellett a tapasztalat és a tőkeerősség, míg a másik mellett az ambiciózus tervek, az egyházkarcsai ipari parkkal kapcsolatos tapasztalatok, illetve a csallóközi hovatartozás áll. A döntés igazából a képviselő-testület kezében van, jómagam a megvalósításhoz vezető út minél hamarabb történő megtételét szeretném egyengetni” – fejtette ki a polgármester.

Nagymegyer ipara az elmúlt időszakban nem mutatott különösebb fejlődést. Az ipari park létrehozása azonban nagyban segítene ezen.

Az új munkahelyek kialakulása továbbá hozzájárulna a bérezés versenyképessé tételéhez, valamint nem elhanyagolható tényező az adott terület eladásából befolyó összeg sem, ami négy-négy és fél millió euró közt mozog. Holényi Gergő azt is elmondta, a különféle adókból évi szinten közvetve, vagy közvetlenül, de akár további hétszázezer euró is befolyhat a város kasszájába.

(SzC)