Ipolyság polgármesterét jelöli az SaS nyitrai megyeelnöknek!

2022. május 16. - 10:58 | Belföld

Gregor Istvánt, Ipolyság polgármesterét jelöli az SaS Nyitra megye elnökének posztjára az ősszel esedékes, helyi és megyei önkormányzati választásokon.

Amennyiben Gregor sikerrel jár az őszi választásokon, a középfokú oktatás effektívebbé tételére és az egészségügyi ellátás elérhetőségének javítására kíván koncentrálni a régióban. Emellett kiemelt figyelmet akar fordítani az integrált közlekedés bevezetésére a környéken. "Emellett Nyitra megye az egyetlen régió, amelynek nincs közvetlen vasúti összeköttetése a fővárossal. Minden lehetséges módot meg fogunk keresni, hogy gyors vasúti összeköttetéssel lehessen eljutni Pozsonyba" - mondta.

Szerinte javítani kell a régió gazdálkodásán is. "A megyei önkormányzatnak jelenleg több mint 20 millió euró van a számláin. Lehet, hogy az ilyen gazdálkodás korábban sikeres volt, de most az infláció miatt biztosan nem. Szeretnénk a legtöbbet kihozni az európai forrásokból is, mindezt a polgármesterekkel szorosan együttműködve” – fejtette ki Gregor.

"Gregor Istvánnal akkor ismertük meg egymást, amikor Ipolyság polgármestere volt, ahol olyan színvonalas munkát végzett, hogy a város lakói másodszor is őt választották meg. Szerintem ez sokat elmond arról, hogy jelöltünk alkalmas a Nyitra Megyei Önkormányzat vezetésére is. Főleg itt, Nyitrán, ahol a megyeelnök elérte a nyugdíjkorhatárt, és nyilván változás várható” – mondta Sulík.

(parameter)