Irodalmi emlékek egy magángyűjtemény tükrében

Oros László helytörténész Irodalmi emlékeink II. című könyvét mutatták be szerdán este Diószegen a TI Inovatech klubtermében.

Irodalmi emlékek egy magángyűjtemény tükrében
A szerző felvételei ((A többi fotóért KATT a képre)

A kötet – egy tervezett sorozat második fejezete – válogatás a Bibliotheca Pro Patria gyűjteményéből. Az első 2016-ban került az érdeklődők asztalára. A felsőszeli magánkönyvtárat 1977 alapította Oros László, állománya azóta 8 300 példányra terebélyesedett.

„...azokról tudósítok, akiknek dedikált könyvük, kéziratuk, levelük, aláírt fényképük van a könyvtáramban. Másrészt azokat a személyiségeket sem szerettem volna kihagyni a válogatásból, akik az egyetemes magyar irodalmat, történetírást, zenét, képzőművészetet stb. képviselik, és tőlük is van érdekesség az irattáramban” – hangsúlyozta a bemutatón Oros László könyvtártulajdonos.

Az irodalmi estet a Pannonia Polgári Társulás, Diószeg Városa és a Csemadok-alapszervezet jegyzi szervezőként, moderátora Lancz Roland volt. Hlavaty Csilla és Balogh Katalin pedagógusok szemelvényeket olvastak fel a szerző és Lehoczky Teréz író egymással folytatott levelezéséből.  

Az író-olvasó találkozót megtisztelte jelenlétével Szabó Antal, Diószeg polgármestere is.

(lelkes v.)