„Írtam a cigánynak, hogy ma nem kap ebédet a kicsi” – eltéveszthette a címzettet, az édesanya kapta meg az óvónő üzenetét

2019. április 17. - 15:13 | Régió

A jelek szerint az óvónő eltéveszthette a címzettet, és az egyik édesanyának küldte el a felháborító üzenetet.

„Írtam a cigánynak, hogy ma nem kap ebédet a kicsi”

– ezt az üzenetet kapta egy óvónőtől sms-ben az egyik édesanya, akinek gyermeke a vereknyei Kaméliová óvodába jár. A dühös szülő a közösségi oldalon hozta nyilvánosságra az üzenetváltást.


Forrás: Facebook (Vrakuňa Bratislava)

A jelek szerint az óvónő tévedésből küldhette el az idézett mondatot az édesanyának, néhány perccel korábban ugyanis azt írta neki, hogy „fizesse be ma Jessica ebédjét, mert nem kap ebédet”, az üzenetet pedig az óvoda nevével írta alá.

Az esettel kapcsolatban szerdán a Pozsonyhoz tartozó Vereknye városrész polgármestere, Martin Kuruc a közösségi oldalon reagált.

„Szeretnék elnézést kérni az óvónőnk durva viselkedéséért. Kategorikusan elutasítom a rasszizmus bármilyen fajta megnyilvánulását. Azonnal léptem, felhívtam az iskolaügyi szakosztály vezetőjét és az óvoda igazgatónőjét”

– írta, majd hozzátette, mindannyian sajnálják a történteket. Elmondása szerint az igazgatónő már elnézést kért a szülőtől, akivel időközben találkoztak, és megbeszélték a dolgokat.

„Remélem, hogy többé nem történik hasonló eset Vereknyén” – írta a polgármester, az óvoda működtetője ugyanis a város.

A kora reggeli órákban kikértük az érintett óvoda álláspontját is, választ azonban egyelőre nem kaptunk.


(parameter)

Címkék: SMS, óvoda, Vereknye