Iskolai támadás: állítólag egy diák felhívta a támadót, hogy ijesszen rá az egyik tanítónőre

2020. június 12. - 16:47 | Belföld

Továbbra is vizsgálják, mi lehetett a motívuma a 22 éves Ivannak, aki csütörtökön egy embert megölt, többeket pedig megsebesített a vrútky-i alapiskolában. Az intézményben szárnyra kelt egy pletyka.

Iskolai támadás: állítólag egy diák felhívta a támadót, hogy ijesszen rá az egyik tanítónőre
Fotó: TASR

Ivant a támadást követően lelőtték a rendőrök. Barátai és egykori osztálytársai szerint a fiatal férfinek nehéz gyerekkora volt, gyakran csúfolták, megverték és kinevették nyúlszája miatt.

Emellett Ivant egy évvel ezelőtt már elítélték hasonló esetért, akkor késsel támadott rá egy nőre egy vonaton.

Legújabban olyan találgatások jelentek meg, hogy a támadás mögött egy teljesen banális dolog állhat. Az egyik sérült gyerek nagyapja a Plus 1 deň napilapnak azt állította, hogy Ivan a támadást bosszúból követhette el.

Egy szóbeszéd szerint az iskola egyik diákjának nem volt felhőtlen a viszonya az egyik tanítónővel – ezért pedig bosszút akart rajta állni. A diák állítólag felhívta Ivant, és megkérte, hogy ijesszen rá a tanítónőre. A dolgok azonban kisiklottak a keze közül, és a megfélemlítésből véres dráma lett.

A lehetséges forgatókönyv a helyiek között kering, a rendőrség továbbra is vizsgálja, mi lehetett a támadó valódi motívuma.


(Plus1deň)

Címkék: Vrútky, támadás, motívum