Iskolai támadás: Egyik sérült állapota sem kritikus, noha a tanítónőt újra meg kellett operálni

2020. június 12. - 09:31 | Belföld

A vrútky-i iskolai támadás sérültjeit a turócszentmártoni egyetemi kórházba szállították. A rendőrök esetében lövési sérülésekről, míg a két gyermek és egy pedagógus esetében szúrt sebekről, vágásokról van szó.

Iskolai támadás: Egyik sérült állapota sem kritikus, noha a tanítónőt újra meg kellett operálni
Fotó: TASR

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter a kórházban tett látogatását követően elmondta, hogy egyikük állapota sem kritikus.

Szavai szerint a legjobb állapotban az a két rendőr van, akik a helyszínre érve kiiktatták a támadót, közben a lövéseik révén visszapattanó töltényektől maguk is megsérültek. Egyikük a térdén, másikuk a bokáján sérült meg.

Krajčí szerint stabil az állapota annak a kislánynak is, aki többé-kevésbé csupán könnyebb sérüléseket, vágásokat szenvedett el a mellkasán. Jelenleg édesapja mellette van a kórházban.

Súlyosabb állapotban került kórházba viszont az a kilencéves kisfiú, akit a vállán/mellkasán, illetve a hasán szúrt meg a támadó. Túl van azonban ő is a műtéten és állapota stabil.

"A tanítónőt, akire az elkövető nagyon kegyetlenül rátámadott, újra meg kellett operálni, mivel az állapota rosszabbodott. El lehet azonban mondani, hogy stabil az állapota, az újbóli műtét során a szúrt sebek okozta komplikációkkal foglalkoznak az orvosok" - húzta alá.

Dušan Krkoška, az egyetemi kórház igazgatója közölte, súlyos támadásról van szó, mely során az elkövető a mellkasra és a hasi tájékra célzott a késével, ugyanakkor bíznak benne, hogy a kritikus pillanatokon már mindenki túlvan. Hozzátette, a rendőröket pár napon belül hazaengedhetik.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR)