Iskolai támadás: Matovič kitüntetésre javasolja az életét feláldozó pedagógust, akiről százak emlékeztek meg

2020. június 12. - 07:05 | Belföld

Több százan érkeztek csütörtökön este a vrútky-i egyesített iskolához, ahol csütörtökön egy 22 éves fiatal ámokfutása következtében meghalt az igazgatóhelyettes, pedagógus, Jaroslav Budz. Gyertyagyújtással emlékeztek meg róla.

Iskolai támadás: Matovič kitüntetésre javasolja az életét feláldozó pedagógust, akiről százak emlékeztek meg
Jaroslav Budz (Fotók: TASR)

Matej Bórik, az iskola volt diákja a TASR hírügynökségnek elmondta, hogy sokakat megrázott a csütörtöki tragédia, iskolatársakat, helyieket, barátokat, emiatt egy spontán akció indult azt követően, ahogy egymás közt kommunikáltak a nap folyamán.

"Nagyon meghatott bennünket, hogy ennyien eljöttek gyertyát gyújtani és tisztelegni az emléke előtt. Érezni a helyiek összetartását, a lakosokét, a volt diákokét, az emberekét az iskolából, Jarko barátaiét" - mondta.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a Facebook-oldalán tisztelgett Jaroslav Budz matematika-kémia tanár emléke előtt, aki a szavai szerint feláldozta a saját életét, hogy megmentse a gyerekek és a tanítók életét. Hősnek nevezte őt, ebből kifolyóalg pedig közlése szerint javasolni fogja Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek, hogy in memoriam tüntessék ki.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR)