Iskolai támadás: Még 30 éves sincs a két rendőr, akik kiiktatták a támadót és közben megsérültek

2020. június 12. - 08:39 | Belföld

A zsolnai kerületi rendőrség számolt be Jakubról és Tomášról, a turócszentmárton-keleti rendőrőrs két rendőréről, aki elsőként a vrútky-i iskolai ámokfutás helyszínére ért.

Iskolai támadás: Még 30 éves sincs a két rendőr, akik kiiktatták a támadót és közben megsérültek
A rendőrök egyike, a másik ekkor épp műtéten volt (A rendőrség által közzétett fotó)

A két rendőr egyike sincs még 30 éves, nem egész hét éve szolgálnak a testületnél. "A szolgálati éveik azonban ez esetben csak egy számot jelentenek. Ma azonban profiként viselkedtek és az utolsó betűig teljesítették a rendőrség jelmondatát: szolgálunk és védünk" - áll a rendőrség közleményében.

Hozzátették, hogy az elkövetővel szemben a kockázat tudatában, de kötelességtudóan léptek fel, és a lehető legrövidebb időn belül kiiktatták. "Gyors reakciójuknak köszönhetően nem halt meg senki más. Az elkövető kontrollálhatatlan viselkedése reális veszélyt jelentett bárkire, aki az útjába kerül" - fogalmaznak.

A rendőrség vezetése, beleértve Milan Lučanský országos rendőrkapitányt büszke Jakub és Tomáš munkájára, akik ezzel a fellépésükkel például szolgálhatnak más fiatal rendőrök, és azok számára is, akik a testülethez szeretnének belépni.

Mint ismert, csütörtökön délelőtt egy 22 éves férfi késsel támadta meg a vrútky-i alapiskola igazgatóját és helyettesét, utóbbi a támadás következtében életét vesztette. A rendőrök lelőtték az elkövetőt. A történtek során további két tanár, valamint két diák is megsérült, őket a turócszentmártoni kórházba szállították. Megsérültek a rendőrök is, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány már korábban elmondta, mindketten a visszapattant golyók által.

Kapcsolódó cikkek: