ISKOLAI TÁMADÁS: A tanítónőnek és a gyerekeknek súlyosak a sérüléseik, az intenzív osztályon kezelik őket

2020. június 11. - 15:26 | Régió

A vtrútky-i alapiskolában történt késes támadás sérültjeit a turócszentmártoni kórházba szállították, mindannyiuk állapota stabil.

ISKOLAI TÁMADÁS: A tanítónőnek és a gyerekeknek súlyosak a sérüléseik, az intenzív osztályon kezelik őket
Fotók: TASR/Rendőrség

Alena Krčová, a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) szóvivője közölte, három felnőttet és egy gyereket a mentő szállított kórházba, miután a helyszínen ellátták őket. A nőnek nyílt mellkasi sérülése volt, két férfi az alsó végtagján sérült, a gyerek pedig szintén a mellkasán.

A szóvivő hozzátette, a másik sérült gyereket a tűzoltók szállították kórházba, ő a nyakán sérült meg.

Úton van a turócszentmártoni kórházba Marek Krajčí egészségügyi miniszter is. Ő arról tájékoztatott, hogy három felnőtt, egy tanítónő és két rendőr, valamint két gyerek van kórházban.

„A tanítónőnek és a gyerekeknek súlyos szúrt sérüléseik vannak, a rendőröknek pedig könnyebb felszíni sérüléseik” – pontosította.

Krčová hozzátette, a kórházba szállítás közben mindegyik sérült eszméleténél volt, állapotuk stabil. „A két halálos áldozat egyikénél a mentősök még küzdöttek az életéért. A sikertelen újraélesztés után azonban az orvos megállapította a halál beálltát. A másik áldozat a helyszínen életét vesztette” – közölte.

Miután kórházba szállították a sérülteket, a mentősök visszatértek a helyszínre, ahol több személyt kezelnek az őket ért stressz miatt.

Katarína Kapustová, a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház (UNM) szóvivője elmondta, a tanítónő súlyos szúrt sérülést szenvedett, az intenzív osztályon ápolják. „Két gyereket szúrt sérülésekkel szállítottak a kórházba. A kislányt és a kisfiút is az intenzív osztályon kezelik" - tájékoztatta a TASR-t a szóvivő.

Roman Mikulec belügyminiszter hozzátette, az egyik rendőrt már műtik, és nem kizárt, hogy a kollégájára is műtét vár. Amint azt korábban Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány elmondta, mindkét rendőr a visszapattant golyók miatt sérült meg.

„Képzett rendőr, a turócszentmártoni körzeti rendőrőrs tagja, és a kiképzésnek megfelelően járt el. Láttam a kamerák felvételeit, és elmondhatom, hogy valóban közvetlen életveszélyben volt ez a rendőr" - közölte Mikulec.

A miniszter hozzátette, a felvételek tanúsága szerint a támadó mindkét rendőrre veszélyt jelentett. „A beavatkozás indokolt volt, és azt hiszem, hogy - ahogy azt az országos rendőrfőkapitány is elmondta - annak megfelelően jártak el, ahogyan az ilyen helyzetekre a rendőröket felkészítik" - mondta.

Mikulec kijelentette, nagyra becsüli, hogy a rendőrök megőrizték a hidegvérüket, mert aszerint, amit a felvételeken látott, nem voltak könnyű helyzetben. A miniszter azt is kizárta, hogy a támadó sebesítette volna meg őket.

Mint ismert, csütörtökön délelőtt egy 22 éves férfi késsel támadta meg a vrútky-i alapiskola igazgatóját és helyettesét, utóbbi a támadás következtében életét vesztette. A rendőrök lelőtték az elkövetőt. A történtek során további két tanár, valamint két diák is megsérült, őket a turócszentmártoni kórházba szállították.

Kapcsolódó cikkek:


(TASR/para)