Iskolai tömeggyilkosságról posztolt az érettségiző szlovák lány, megjelentek nála a kommandósok!

2022. május 28. - 09:47 | Régió

A rendőrség különleges egysége jelent meg annál a fiatal lánynál egy Nagyszombat melletti községben, aki arról posztolt a közösségi oldalán, hogy lövöldözés történt 21 halottal egy pöstyéni középiskolában.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a rendőrség különleges egysége nem akarta alábecsülni az esetet, így kiszálltak az érettségiző lány otthonánál. A lány beismerte tettét, de azt mondta, csak viccnek szánta, mivel éppen ebben az iskolában készül érettségizni hétfőn.

A rendőrség figyelmeztette, hogy amit tett, azt bűncselekménynek is minősíthetik. Az esetről értesítették a lány iskoláját is.

A rendőrség egyúttal felhívta a kamaszok figyelmét, hogy büntetőjogilag felelősek azért, amit közösségi oldalukon közzétesznek, még ha csupán a virtuális világról is van szó, és a valóságban nem tettek semmit. "Noha ebben az esetben kiderült, hogy álhírről van szó, a lényeg, hogy olyan információról van-e szó, amely pánikot kelthet az emberekben" - jegyezte meg.

Ha a rendőrség ilyesmit veszélyesnek értékel, rémhírterjesztés ügyében eljárást indíthat, amiért már két évig terjedő szabadságvesztést is kiróhatnak.

(TASR)