Iskolánként kb. 100 ezer euróból újítják fel a sportpályákat Dunaszerdahelyen

2018. augusztus 9. - 16:35 | Régió

A nyár folyamán fokozatosan revitalizálják a dunaszerdahelyi alapiskolák sportpályáit.

Iskolánként kb. 100 ezer euróból újítják fel a sportpályákat Dunaszerdahelyen
Fotó: Paraméter

A felújítási munkálatok már a tanév végével elkezdődtek, első körben a futópályák felületét cserélik. A régi salakréteget a kivitelező már a nyári szünidő elején felszedte, majd megkezdődött a pályafelület beszórása zúzottkővel, sóderrel, végezetül pedig gumiréteggel vonják be.

Ez azt is jelenti, hogy a futópályák felülete puhább lesz, ergo jobban kíméli majd az ízületeket. A sportpályákat már ma is nyitva tartják a lakosok számára is, akik igénybe is veszik azt iskolaidőn kívül.

Hervay György, a városháza műszaki osztályának vezetője érdeklődésünkre elárulta, hogy a beruházás teljes összege meghaladja majd az 500 ezer eurót. A sportpályákra fordítandó pénzt viszont az önkormányzat dotációként utalta át az iskoláknak, a pénz egy része, 308 100 eurót idén fizetnek ki, a fennmaradó, mintegy 200 ezret pedig a későbbiekben törlesztik.

A két "legdrágább" projekt a Jilemnický utcai, illetve a Smetana ligeti iskolák sportpályáinak felújítása, melyek egyenként 113-114 ezer euróba kerülnek, a másik három iskoláé 93-95 ezer euróba. Az oktatásügyi programban nyert 37 ezer eurós támogatást egy multifunkciós sportpályára a Szabó Gyula Alapiskola, míg 9 ezer eurót egy gyermekjátszótérre a Jilemnický.

Kapcsolódó cikk:

337 ezer eurót kap modernizációra az egyik dunaszerdahelyi ovi

(SzT)