Iskolások figyelem! Így alakulnak a szünetek a 2018/19-es tanévben

2018. szeptember 4. - 13:47 | Belföld

A kilenchetes nyári szünetet követően hétfőn újra visszaültek a diákok az iskolák padjaiba, 59 nap múlva azonban újra szünetnek örülhetnek.

Az őszi szünet október 31-én veszi kezdetét és november 2-ig tart. De mivel szerdai, csütörtöki és pénteki napról van szó, a hétvégével együtt öt napot lehetnek otthon, és csak 5-én térnek vissza az iskolába.

Idén december 21-én ülnek utoljára iskolapadba a diákok, és több mint két hétig élvezhetik a karácsonyi szünetet. Ezt követően 2019. január 8-án reggel kelhetnek újfent iskolába.

Néhány héttel később egynapos pihenő vár a diákokra, amikor átveszik a félévi kivonatot. A félévi szünet ugyan csak egynapos, viszont ezzel háromnaposra hosszabbítják a hétvégét. A következő iskolakezdés február 5-én lesz.

A tavaszi szünet kerületenként különböző időpontokban kezdődik el. Elsőként a Kassai és az Eperjesi kerület diákjai pihenhetik ki magukat (február 18-tól 22-ig), őket követik a Pozsonyi, a Nyitrai és a Nagyszombati kerületben tanulók (február 25-től március 1-ig), végül pedig a Besztercebányai, a Zsolnai és a Trencséni kerület diákjai kerülnek sorra (március 4-től 8-ig).

A tanév végezete előtt még húsvétkor is szünetnek örülhetnek a diákok, amely április 18-tól 23-ig tart. A várva várt nyári szünet július 1-jén kezdődik és pontosan augusztus 31-ig fog tartani.

noviny.sk/para

Címkék: iskola, szünidő