Ismerd meg a sörgyártás történetét a Galántai Honismereti Múzeumban!

2018. június 21. - 13:32 | Kultúra

A sörfőzés történetéről Ondrej Godál, a nagytapolcsányi Tribecsi Múzeum történésze tart előadást a Galántai Honismereti Múzeumban 2018. június 27-én, 17 órától.

Ismerd meg a sörgyártás történetét a Galántai Honismereti Múzeumban!

A sör ősidőktől fogva kedvelt ital a lakosság széles körében. Népszerűségét a gyártási alapanyaghoz való könnyű hozzáférésnek, az elkészítés egyszerűségének, valamint az alacsony árának köszönheti. Elterjedését kiváló íze, illetve az egészségre való jótékony hatása segítette. A múltban a sörnedű több civilizáció számára a táplálkozás fontos eleme volt, a kiváltságos és az alacsonyabb társadalmi rétegekben egyaránt.

A nagytapolcsányi Tribecsi Múzeum az 1980-as évektől foglalkozik a komlótermesztés, a malátakészítés és a sörfőzés kutatásával és dokumentálásával. A műtárgygyűjteményében több mint 15 ezer olyan tárgy található, amely ehhez a témához kapcsolódik.

A nagytapolcsányi Tribecsi Múzeum történészének előadásából a látogatók megismerkedhetnek a sörgyártás történetével, a sör szerepével az egyes történeti korokban, a szlovákiai sörgyártással, kezdve a szükséges alapanyagok kiválasztásával és termesztésével egészen a kész termék előállításáig, amely elválaszthatatlanul összefügg a kocsmák, a fogadók, a csapszékek történetével is.

A sörfőzés történetéből

Szlovák nyelvű előadás: Mgr. Ondrej Godál, a nagytapolcsányi Tribecsi Múzeum történésze

Helyszín: Galántai Honismereti Múzeum, 2018. június 27. (szerda), 17.00 órai kezdettel


(para)