Ismeretlen magvakat kapott postán több ezer ember világszerte (VIDEÓ)

2020. augusztus 5. - 17:45 | Külföld

Világszerte érkeznek hírek furcsa, postán érkező, ismeretlen magokról.

A csomagok általában Kínából érkeznek, a küldemények által pedig több ezer zacskónyi ismeretlen mag juthatott Európába, az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába, de még Új-Zélandra is - írja a 444.hu.

UPDATED to reflect new reporting instructions!...

Közzétette: Washington State Department of Agriculture2020. július 24., péntek

„Ötletem sincs, milyen magok ezek, úgyhogy nincs az az isten, hogy elvessem őket. Sosem vetnék olyasmit, amiről nem tudom, honnan jött” - mondta a Guardiannek a Dél-Angliában élő Jan Goward, aki szintén kapott egy csomagnyit az ismeretlen magokból.

A küldemények közös ismertetőjegye, hogy az van rá írva, ékszerek vannak benne.

A hatóságok a legtöbb érintett országban kérték az embereket, hogy jelentsék a hasonló eseteket, és

semmiképp se vessék el a magokat.

Azok ugyanis invazív növényeket, genetikailag módosított élőlényeket, betegségeket és kórokozókat is rejthetnek, sőt lehet ez egy formája a biológiai hadviselésnek is.

Ryan Quarles, Kentucky állam mezőgazdasági főbiztosa arról beszélt, épp az a legnagyobb baj, hogy a magokról nem tudjuk, az egész csak átverés, lehúzás vagy egy nagyszabású bioterror-merénylet. Az ismeretlen növények ugyanis kikelve mérgezgetik a többi növényt, állatokat és akár embereket is.

A beszámolók szerint nem mindenki ugyanolyan magokat kap. Bizonyos cukkinimagokhoz hasonlítottak, de voltak olyanok is, amelyek tökmagok, illetve napraforgómagok lehettek.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium szerint a legvalószínűbb, hogy a magok nem különösebben veszélyesek, viszont internetes csalás és súlyos adatlopás történt a címek megszerzésekor.


(via444.hu)