Ismeretlen repülőgép cirkált a Csallóköz felett?

Olvasónk egy érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet, amelyre a Flightradar repülőgép-figyelő alkalmazás használata közben lett figyelmes vasárnap.

Ismeretlen repülőgép cirkált a Csallóköz felett?
Forrás: Flightradar

A repülőgép-figyelő alkalmazás adatai szerint egy ismeretlen gép jelent meg 18 óra környékén a légtérben a Csallóköz felett,

majd megközelítőleg két órán át cirkált Csiliznyárad és Nagymegyer, illetve Bős és Ekecs szélességében (Dunaszerdahelyi járás).

A gép azonosítója nem szerepelt a Flightradar adatbázisában, ezért az alkalmazás nem közölt konkrét adatokat a repülővel kapcsolatban.

Annyit tudni csupán, hogy Balony környékén jelent meg a légtérben, és megközelítőleg 200 km/órás sebességgel repült kb. 300 méteres magasságban.

Olvasónk elmondása szerint a repülő a Flightradar adatai alapján megközelítőleg két órán át repült oda-vissza a Csallóköz felett, majd Pozsony felé vette az irányt.

Az ismeretlen géppel kapcsolatban érdeklődtünk a pozsonyi M.R. Štefánik reptér sajtóosztályánál – amint választ kapunk, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Néhány évvel ezelőtt hasonló jelenségre lettek figyelmesek Budapesten. Akkor kiderült, egy kisrepülőgép készített fotókat állami megrendelésre, a fényképekből pedig egy térképészeti adatbázist raktak össze.

repulo(650x433).jpg (repülő, )
Forrás: 24.hu


(parameter)