Ismert vállalatok cirkálnak Szlovákia körül – egy amerikai gyorsétteremlánc és egy ismert drogéria is betörhet a piacra

2023. szeptember 20. - 14:53 | Belföld

Idén az Action és a Primark belépésével gyarapodott a szlovák piac, és noha mindkettő más-más koncepciót követ, azonos bennük, hogy az olcsó árukra összpontosítanak. Viszont további ismert külföldi nevek célkeresztjében is szerepel Szlovákia: a Biedronka szupermarket érkezése már szinte biztos, és további két márka jelezte lehetséges terjeszkedését – írja a HN.

Ismert vállalatok cirkálnak Szlovákia körül – egy amerikai gyorsétteremlánc és egy ismert drogéria is betörhet a piacra
Fotó: TASR

A Rossman drogéria már kb. 30 éve jelen van a cseh piacon, és noha a közeljövőben nem tervezi terjeszkedését Szlovákiába, Marek Karasch, a vállalat munkatársa a HN-nel közölte, hogy Szlovákiát is ígéretes országnak tartja, és meg van róla győződve, hogy sikeresek lehetnek itt is a termékeikkel. Ugyanakkor hozzátette, hogy a hosszú távú számításokat nem jelenthetik be előre.

Szeptember végén, illetve október elején nyithatja meg első éttermeit nyugati szomszédainknál az amerikai Popeyes, amely nemrég lépett be a lengyel piacra. A louisianai gyorsétteremlánc elsősorban a csirkehúsból készült ételekre összpontosít, így főként a KFC-nek a fő konkurenciája. Marko Blaževič, a vállalat közép-európai részlegért felelős munkatársa a HN-nek elmondta: noha a szlovákiai piac logikus következő lépés lenne, először ki kell próbálniuk a csehországi és a lengyelországi koncepciót.

A német Woolworth is érdekesnek és nagy potenciállal rendelkezőnek nevezte a szlovákiai piacot, így Szlovákia reális pontot jelent számára a jövőbeni terjeszkedést nézve. Jelenleg Lengyelországban terjeszkednek, és olyan üzletláncoknak jelent konkurenciát, mint a Pepco, a Kik vagy az Action.

Jelenleg a lengyel Biedronka áll legközelebb a szlovákiai piacon való betöréshez, de mivel időigényes és összetett folyamatról van szó, csak az elkövetkező hónapokban válhat ismertté, hogy nyithatja meg első boltját Szlovákiában.


(hnonline.sk)


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: