Ismert vállalkozót vett őrizetbe a NAKA

2020. április 23. - 07:32 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupciós bűncselekmény elkövetésének gyanújával vett őrizetbe egy újabb személyt a Dobytkár nevű akciója során.

Ismert vállalkozót vett őrizetbe a NAKA
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A NAKA továbbra is vizsgálja az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) ügyeit. A hatóság szerdán az éjszakai órákban tartott razziát Pozsonyban, amely során őrizetbe vette M. K.-t, akit korrupciós bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Az Aktuality.sk információi szerint Martin Kvietikről, a Slavia Capital befektetői társaság vállalkozójáról, az SNS gazdasági háttéremberéről van szó.

A NAKA a szerdai nap folyamán szintén az akció keretén belül őrizetbe vette Juraj Kožuchot, az Agrárkifizető Társaság volt főnökét.

A Dobytkár akció keretén belül a NAKA az elmúlt hetek során több személyt is őrizetbe vett, akiket korrupcióval és pénzmosással gyanúsítanak. Kedden a Szlovák Legfelsőbb Bíróság szenátusa elrendelte Ľubomír P. és Marek K. gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Márciusban Milan K. és Ľubomír K. ügyvédek, valamint Ľubomír K. állatorvos előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság.


TASR/para