Ismét akcióban a NAKA: ismert személyek, köztük rendőrök végezték bilincsben

2023. március 22. - 07:15 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) szerdán a kora reggeli óráktól hajt végre rendőrségi akciót Nyugat-Szlovákiában.

Ismét akcióban a NAKA: ismert személyek, köztük rendőrök végezték bilincsben
Illusztráció (Fotó: TASR)

A rendőrség a közösségi oldalán közölte, hogy a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos Chikara 2 nevű akciót Pozsony, Nagyszombat és Zsolna megye területén hajtották végre. Összesen 16 személyt vettek őrizetbe.

A rendőrség tájékoztatása szerint tizennégy személyt bűnszervezet alapításával és támogatásával, illetve tudatmódosító szerek tiltott előállításával, birtoklásával és terjesztésével gyanúsítanak.

Négy személyt köztisztviselői hatalommal való visszaéléssel, két személyt kenőpénz elfogadásával, további kettőt pedig megvesztegetéssel gyanúsítanak. Egy személyt tervezett súlyos nyomásgyakorlás bűncselekményével, egyet pedig zsarolással gyanúsítanak.

A TV Noviny szerint több ismert személy, egykori és jelenlegi rendőr végezte bilincsben. A portál úgy tudja, hogy köztük van Bystrík Stanko, egykori nagyszombati kerületi rendőrigazgató, valamint Rastislav Grznár, a nagyszombati rendőrség járási igazgatója.

A TV Noviny információi szerint továbbá Tibor Gubáň egykori dzsúdós is az őrizetbe vett személyek között van. Őt nemrég engedték ki a börtönből, a lábán nyomkövető volt. Gubáňt legutóbb több mint egy évvel ezelőtt vették őrizetbe annak az akciónak a keretén belül, amely során az ismert Instagram-sztárt, Zuzana Plačkovát és férjét is előállították. Az ellenük indított eljárást végül leállították.


(tvnoviny.sk/para)