Ismét becsengettek! A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola felújított sportpályákkal kezdte az évet

2022. szeptember 5. - 20:09 | Régió

A nyár elrepült, ismét eljött a szeptember, így az iskolakezdés is. A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskolában hétfő reggel fél kilenckor indították el a 2022/2023-s tanévet.

Ismét becsengettek! A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola felújított sportpályákkal kezdte az évet
Fotók: Rajkovics Péter - Továbbiakért kattints!

Az iskola udvara szokás szerint megtelt érdeklődő gyerkőcökkel és persze szüleikkel. Az intézmény idén 71 elsőssel vág bele az évbe. Ennek kapcsán Nagy Árpád, az iskola igazgatója köszönetet mondott a szülőknek, amiért az ő iskolájukat választották.

Az igazgató beszédében elmondta, a nyári hónapokban nem tétlenkedtek, több fejlesztés is zajlott iskolájukban. Ennek köszönhetően a diákokat új, 25 férőhelyes, fedett biciklitartó várta, illetve – Dunaszerdahely város jóvoltából – modernizálták a futó- és kézilabdapályát.

Az ünnepi tanévnyitón Hájos Zoltán polgármester is jelen volt, aki köszöntőjében sok sikert kívánt az új tanévhez a diákoknak és a szülőknek egyaránt. Megjegyezte, egykor ő maga is az intézmény diákja volt, ezért is örül annyira a folyamatos fejlődésnek. A tanulókat arra kérte, vigyázzanak az épületre, hogy azt majd az utánuk érkezők is élvezni tudják.

A hivatalos tanévnyitó után az elsős és ötödikes tanulók megismerkedtek új osztályfőnökeikkel, majd az osztálytermekben folytatódott az első iskolai nap.

(SzC)