Ismét edzésbe állt a Barca történetének legfiatalabb gólszerzője

2021. augusztus 24. - 15:32 | Sport

Több mint kilenc hónapnyi, sérüléssel töltött időszak után kedden ismét edzésbe állt Ansu Fati, az FC Barcelona történetének legfiatalabb gólszerzője.

Ismét edzésbe állt a Barca történetének legfiatalabb gólszerzője
Ansu Fati

A katalán futballklub a Twitteren közölte, hogy a 18 éves támadó is részt vett a csapat tréningjének egy részén, a Marca című spanyol lap pedig úgy tudja, a játékos szeptember 11-én, a Sevilla elleni mérkőzésen térhet vissza a pályára.

A bissau-guineai származású Fati az előző szezonban hat bajnokin négy gólt szerzett, majd novemberben, a Real Betis elleni 5-2-es siker során megsérült a térdszalagja. Megműtötték, napokig kórházban volt, a Barcelona pedig akkor azt közölte, hogy négy hónapot kell kihagynia. Később azonban kiderült, hogy újabb beavatkozásra lesz szükség, amelyre júniusban került sor.

A tinédzser futballista 2019 augusztusában lett a katalán klub történetének legfiatalabb bajnoki gólszerzője, amikor az Osasuna ellen betalált, majd egy évvel később, tavaly szeptemberben, az ukránok ellen a spanyol válogatottban is korrekorderré vált.

(MTI)