Ismét füst szivárgott a pénteken leégett dunaszerdahelyi Minit csarnokából

Egy nappal azután, hogy kigyulladt a dunaszerdahelyi Minit épülete, újra a helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Ismét füst szivárgott a pénteken leégett dunaszerdahelyi Minit csarnokából
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

Szombaton újfent a dunaszerdahelyi Minit területére riasztották a tűzoltókat, miután a biztonsági őr füstöt és bűzt észlelt a gyár területén. A helyszínre a rendőrök is kiérkeztek.

Tibor Čandal, a dunaszerdahelyi járási tűzoltóság igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy nem keletkezett ismét tűz a gyár épületében, csupán a pénteken megolvadt anyagok füstjét és bűzét észlelték.

A helyszínen zajlik a likvidációs munka, és mivel a tűz hatalmas területet érintett, ellenőrzés alatt tartják a térséget, amelyet hőérzékelő kamerával is figyelnek.

A tűz pénteken délelőtt 9 óra körül keletkezett a Minit épületében. Információink szerint egy gépet javítottak, amikor a hegesztési munkálatok közben tűz ütött ki. Az épület minden helyiségét ellenőrizték, mindenkit sikerült kimenekíteni, senki nem sérült meg.

A lángokkal a dunaszerdahelyi, a somorjai, a nagymegyeri, a galántai és a nagyszombati hivatásos tűzoltók, valamint a környező települések önkéntes tűzoltói küzdöttek: Kisfaludról, Dióspatonyból, Csilizradványról, Tejfaluból, Bősről, Szentmihályfáról, Hodosból, Nagypakáról, Légről, Gombáról és Oroszvárról.

A tüzet délután 13 óra környékén sikerült lokalizálni, majd 15:45-kor sikerült megfékezni a lángokat. A tűz oltásán több mint hatvan tűzoltó dolgozott. A tűzeset során keletkezett anyagi kár hatalmas, a Minit tulajdonosa szerint eléri a 10 millió eurót.

-para-