Ismét Milan Škriniar az év labdarúgója Szlovákiában, de a szurkolók nem őt látták a legjobbnak

2023. március 21. - 09:57 | Sport

Sorozatban negyedszer Milan Škriniart választották Szlovákia legjobb labdarúgójának, 2019, 2020 és 2021 után így 2022-ben is megvédte címét. A hétfői gálaesetet Szencen tartották – írja a šport.sk.

Ismét Milan Škriniar az év labdarúgója Szlovákiában, de a szurkolók nem őt látták a legjobbnak
Milan Škriniar a tavalyi díjátadón (Fotó: TASR)

Škriniar személyesen nem tudta átvenni az elismerést, mivel hátproblémái miatt Olaszországban orvosi kezelés alatt áll. Videón keresztül szólt a jelenlévőkhöz, köszönetet mondott mindenkinek, aki mellette szavazott.

A Napoli középpályása, Stanislav Lobotka a második lett, a szurkolói díjat viszont ő kapta. A dobogó legalsó fokára a nyolcszoros győztes, Marek Hamšík állhatott fel. Ő az elmúlt szezonban bajnoki címet ünnepelhetett a török Trabzonsporral.

A legjobb 21 év alatti labdarúgónak járó Peter Dubovský-díjat a holland Groningen középpályásának, Tomáš Suslovnak ítélték oda. A húszéves játékos így megvédte tavalyi elsőségét. A második Adrián Kaprálik (MŠK Žilina), a harmadik pedig Adam Obert (Cagliari) és Dávid Strelec (Spezia) lett.

A jubileumi 30. kiíráson 92 delegált személy szavazatai alapján született meg a döntés az egyes kategóriákban, ami rekordnak számít. Škriniar 52 szavazólapon végzett az első helyen, a végelszámolásban 18 ponttal előzte meg Lobotkát.


Stanislav Lobotka, Tomáš Suslov, Marek Hamšík és Vladimír Weiss (Fotó: TASR)

Az év edzőjének Vladimír Weisst választották, aki bajnoki címet ünnepelhetett a Slovannal, a Konferencia Ligában pedig a nyolcaddönőig vezette csapatát. A második Michal Gašparík (Spartak Trnava), a harmadik pedig a DAC vezetőedzője, Adrian Guľa lett.

A nőknél Dominika Škorvánková, a francia Montpelliere játékosa kapta a legtöbb szavazatot.


A 2022-es év labdarúgója szavazás eredménye:

1. Milan Škriniar (Internazionale) 409 szavazat

(1/3) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: