Ismét nagyot alakítottak a hotelakadémiás diákok

2022. március 31. - 12:59 | Régió

A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola végzős, hotelakadémiás diákjai már hetek óta tervezték a gyakorlati érettségi vizsgájuk első részét, melynek megvalósítására március 30-án került sor.

Ismét nagyot alakítottak a hotelakadémiás diákok
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

A raut témája – Velencei karnevál est – nagyon jó választásnak bizonyult, melyről az előkészületek, a terem díszítése, az ételek elkészítése és felszolgálása, valamint a nem minden napi kultúrprogram is tanúskodik.

Az ünnepélyes fogadás helyszíne az iskola vendéglátó-ipari és idegenforgalmi szaktanterme volt, melyet a vendéglátós diákok gyakorlóétteremként is használnak a szakképzés során. A minden apró részletre is gondolt díszítés vidám, karneváli hangulatot varázsolt a vendégeknek, akik az iskola vezetősége, tanárai és az érettségi bizottságok elnökei voltak.

László Enikő gyönyörű éneke után Velencéről és magáról a karneválról mutattak be egy összeállítást, mely során rengeteg új információt lehetett megtudni az olasz gasztronómiáról.

A menüsor a következő volt:

Fogadóital: házi törkölypálinka

Előétel: sajtos-gombás tartlette

Főétel: olasz sertéstekercs, zöldséges rizottó, paradicsomsaláta

Desszert: túrókrémes piskótatekercs

A főételhez grela szőlőből készült Prosecco bort szolgáltak fel. A rendezvény kiértékelésére májusban kerül sor, amikor is a diákok az érettségi bizottság előtt prezentálják a raut előkészítését, költségvetését és megvalósítását. A diákokat Ferenczi Nikoletta és Gergely Bernadett tanárnők segítették.


(-)