Ismét tele a RegioJet, visszatérnek a vágányra az emeletes vonatok!

2020. április 20. - 11:35 | Régió

Fokozatosan ismét növekedni kezdett az utasok száma a Pozsony és Komárom között közlekedő vonatokon, bár a világjárvány miatt bevezetett korlátozások továbbra is érvényesek.

Ismét tele a RegioJet, visszatérnek a vágányra az emeletes vonatok!
Fotó: TASR

„A vonatok kezdenek ismét megtelni, főleg a reggeli órákban Pozsony irányában, illetve délután, a visszaúton, Csallóköz felé” - közölte Aleš Ondrůj, a RegioJet társaság szóvivője, hozzátéve: a csúcsidőkben növelik a járatok kapacitását, naponta 800 férőhellyel.

A kapacitásnövelés összesen nyolc, naponta közlekedő járatot érint.

A legforgalmasabb órákban ismét emeletes vagonokban fogják szállítani az utasokat, amelyek összesen 400 ülőhelyet biztosítanak.

Az intézkedés két járatot érint: Os 4306 (Komárom 4:29 - Dunaszerdahely 5:39 – Pozsony főállomás 6:41) és Os 4335 (Pozsony főállomás 16:05 - Dunaszerdahely 17:07 - Komárom 18:12). A többi, csúcsidőben közlekedő járat esetében két szerelvényt kapcsolnak össze, így duplázva meg a férőhelyek számát.

A RegioJet az utazás iránti igény feléledésével összefüggésben kilátásba helyezte egyes korlátozások feloldását is, de erről egyeztetnie kell a közlekedési minisztériummal. Az enyhítés attól függ, hogyan fog alakulni a helyzet a továbbiakban.

(TASR)