Ismét tüntetések voltak Franciaországban a járványügyi korlátozások ellen

2021. augusztus 15. - 07:55 | Külföld

Csaknem 215 ezren tüntettek Franciaország-szerte szombaton a koronavírus-járvány megfékezése érdekében életbe léptetett korlátozások ellen - közölte a párizsi belügyminisztérium.

Ismét tüntetések voltak Franciaországban a járványügyi korlátozások ellen
Fotó: AP

Ez már sorozatban az ötödik hétvége, hogy az emberek utcára vonultak. A mostani - nagyrészt békés - megmozduláson tizenegy embert állítottak elő.

A BFMTV francia hírtelevízió felvételein látható volt, hogy többen nemzeti zászlókat lengettek a párizsi tüntetésen, ahol a szivárvány színű lobogó is előkerült. Az Aix-en-Provence városában zajlott megmozduláson a tiltakozók azt skandálták, hogy "Liberté!" (szabadság), a lyoni tüntetésen pedig egy férfi transzparenst tartott a kamera felé, amelyen "Védjük meg a gyermekeinket a Pfizertől!" felirat szerepelt.

A múlt hétvégén 273 ezren tüntettek. A tiltakozás főleg azon törvény ellen irányul, amely előírja, hogy csak védettségi igazolvánnyal látogathatók a bárok és éttermek, és kötelezővé teszi az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus elleni védőoltást.

A megmozdulások ellenére felmérések azt mutatják, hogy a franciák többsége támogatja a védettségi igazolványról szóló rendelkezéseket. Franciaországban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma a koronavírus delta variánsának terjedése miatt.

MTI